2017. november 29., szerda

Gyakran ismételet kérdések

Hogyan lehet jelentkezni?

A jelentkezés menete, hogy a letöltött Belépési nyilatkozatot kitöltve el kell juttattatni postai, vagy elektronikus úton az egyesület vezetőjének. (Cím: tagfelvetel@asztrologusok.hu, postai cím: 2045 Törökbálint Rác köz 1/a.) A vezető visszajelzést ad, hogy a tagsági kérelmet elfogadja, és ebben az értesítőben szerepelnek a további teendők. Rendes tagok esetén a szükséges dokumentumok listája, valamint megkezdődik a személyes beszélgetéshez szükséges időpont egyeztetése. A sikeres elbeszélgetés után vezető megadja a tagdíj befizetéséhez szükséges adatokat, és a tagdíj beérkezésével a jelentkező egyesületi tag lesz. 
Pártoló tagok esetén a visszaküldött belépési nyilatkozatra a vezető visszajelzést ad, és megadja a tagdíj befizetéséhez szükséges adatokat. A tagdíj beérkezésével a jelentkezőből egyesületi tag válik. 


Mit jelent a pártoló tagság?
A pártoló tagság az egyesület azon tagja, aki még nem rendelkezik olyan szakmai tudással, amivel a az egyesület asztrológusi listára felkerülhetnének. A pártoló tag élvezi az egyesület összes kedvezményét (lásd a pártoló tagság részletes leírásában) de nem bír szavazati joggal, és nem választható tisztségre. 

Mit jelent a rendes tagság?
Az egyesület rendes tagja az a magas szintű asztrológiai szakmai tudással rendelkező személy, aki megfelel a rendes tagsághoz szükséges feltételeknek. (rendes tagságról szóló részletes tájékoztató), ezáltal felkerülhet a az egyesület asztrológus listájára, szavazati joggal bír és választható az egyesület tisztségviselőjévé. 

Mi az az AstroNovum?
Az egyesület saját kiadású asztrológiai szakmai lapja az AstroNovum. Havi rendszerességgel jelenik meg. Az egyesület tagjai automatikusan megkapják a lapot, mások előfizetéssel juthatnak hozzá. A lap előfizetéséről az info@astronovum.hu címen érdeklődhet, illetve a www.astronovum.hu oldalon talál bővebb információkat.  

Van-e az egyesületnek Facebook csoportja?
Az egyesületnek két Facebook csoportja van, az egyik az Asztrológusok nevű csoport, ahova minden asztrológiát tanuló, vagy valaha tanult, vagy jövőben tanulni vágyó ember jöhet, illetve szívesen látjuk az aktív asztrológusokat is. A csoport témája az asztrológia, de szakmaibb szemléletben mint amilyen a bulvár média . Nem folyik tanácsadás és kérdések megválaszolása. 
A másik csoport az egyesület tagjainak van fenntartva - Asztrológusok Magyarországi Egyesülete a neve. Oda csak az egyesület tagjai léphetnek be, és tagságuk megszűnésével az Facebook csoportból is kikerülnek, míg az Asztrológusok csoportban nincs ilyen szabályozás. 

Mit jelent az Etikai kódex?
Az Etikai kódex az a gyűjtemény, melyben az egyesület megfogalmazta azokat a morális elveket, szabályokat, kötelezettségeket és ismérveket, melyet az egyesület tagjai, mint az asztrológus szakma képviselői és támogatói magukénak tudhatnak. Segítséget nyújthat vitás esetekben a helyes hozzáállás megtalálásához, illetve iránymutatást ad a szakma képviselőinek a praxisukban való magatartáshoz. Védi az asztrológusokat, és egyben védi a klienseket is. 


Asztrológiát szeretnék tanulni, kihez forduljak?
Kezdő és haladó szinten is indulnak tanfolyamok. Az aktuális oktatási kurzusokról az oktatás oldalon talál információt, illetve a bkj@asztrologusok.hu e-mail címen is érdeklődhet. 
Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése